У Охендовського взяли зразки почерку

13.06.2016, 17:12

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський залишив будівлю антикорупційної прокуратури в статусі свідка. Про це передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН).

Зокрема, Охендовський повідомив, що залишається в статусі свідка. Він також зазначив, що не має права відкривати подробиці справи.

На прохання журналістів прокоментувати скандал з «амбарними книгами» Партії регіонів Охендовський сказав: «Що стосується мого прізвища, яке було оприлюднено в деяких матеріалах, то я сподіваюся, що слідство зможе встановити всі обставини справи та осіб, винних у тому, що відповідні записи з'явилися. Я ще раз підкреслюю, жодних коштів від жодної політичної сили не отримував під час роботи в ЦВК».

Він зазначив, що сам нетерпляче чекатиме закінчення слідства, йому невідомо, чи будуть іще викликати його в антикорупційну прокуратуру, але про вручення підозри не йдеться.

Охендовський також підкреслив, що він готовий на будь-які процесуальні дії, зокрема на експертизу підпису.

Що стосується можливого політичного підтексту, то голова ЦВК відзначив: «Підстави для політичних припущень можуть бути обумовлені тим, що ці матеріали з'явилися через кілька років після подій, про які нібито в них ідеться.

«Що стосується призначень у ЦВК, то ці речі, на мою думку, немає підстав пов'язувати. Відповідне подання Президента до парламенту внесено, Рада працює в пленарному режимі цього тижня, сподіваємося, що найближчим часом питання у Верховній Раді буде вирішене», - сказав Охендовський.

Читайте АСН в Google News