Французькі правоохоронці приїдуть до України через справу про теракти на Євро-2016

10.06.2016, 10:58

До України приїдуть правоохоронці з Франції для того, аби взяти участь у слідчих діях у справі про теракти на Євро-2016. Про це під час відкриття громадської приймальні в управлінні одеської СБУ заявив глава СБУ Василь Грицак, передає «112 Україна».

«Тільки цього року СБУ запобігла вже понад 10 терористичним актам на території України. З гордістю можу сказати, що працівники СБУ запобігли 15 терористичним актам, які мали влаштувати на території Франції - території відкриття Євро-2016. Нами затримано громадянина, який належав до таємної організації, діючої у Франції... Найближчим часом до нас приїдуть фахівці з Франції, з генпрокуратури, 7 червня до нас надійшло клопотання про надання правової допомоги, вони просять ознайомити їх з матеріалами кримінальної справи. Вони братимуть участь у слідчих діях із заарештованим громадянином Франції», - сказав Грицак.

Нагадаємо, що СБУ затримала в Україні француза, який збирався підірвати мечеть, синагогу, адмінбудівлі у Франції під час Євро-2016. В Україні терорист налагоджував зв'язки з військовими формуваннями на Донбасі, аби придбати зброю та вибухівку.

Читайте АСН в Google News