Парубій вважає, що реформу децентралізації доведеться запускати спочатку

09.06.2016, 12:41

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що реформу децентралізації доведеться запускати спочатку. Про це він повідомив під час парламенту, передає «112 Україна».

«Децентралізація - це одна з наймасштабніших реформ, яких сьогодні потребує Україна. Вважаю, що пункт, який стосується окремого способу самоврядування Донецької та Луганської областей, не є обов'язком для децентралізації, але він викликає найбільше дискусій. Якби цей пункт був вилучений, я переконаний, ми могли б у залі знайти 300 голосів під реформу децентралізації, так само, як знайшли голоси під реформу судоустрою. Я провів відповідні консультації з юристами, але, на жаль, вони стверджують, що ми не можемо між першим і другим читанням вносити будь-які поправки в текст. Єдине, що ми можемо зробити, - це повернутися до самого початку. Тобто має бути постанова про вилучення пункту і повторне направлення в КСУ. Простого рішення немає, а повернення до початку - це відповідальне рішення. Це важка для організації ідея, але можлива», - розповів спікер.

Нагадаємо, що раніше спікер говорив про те, що в законопроекті про децентралізацію міститься пункт про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, але він не може бути задіяний через невиконання РФ Мінських домовленостей.

Читайте АСН в Google News