В Україні 8 травня відзначають День пам'яті і примирення

08.05.2016, 10:20

В Україні сьогодні, 8 травня, відзначають День пам'яті і примирення. Україна приєдналася до загальноєвропейської традиції вшанування жертв Другої світової війни 2015 року.

Символом пам'яті жертв війни з 2014 року став червоний мак. ВР встановила 8 травня Днем пам'яті в квітні минулого року. Закон ухвалили згідно з рекомендаційною резолюцією ООН від 2004 року. Організація проголосила 8 та 9 травня Днями пам'яті і примирення і запропонувала державам - членам ООН, крім святкування своїх Днів перемоги або звільнення, щороку відзначати один або два дні як данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни.

Згідно з Указом Президента України, метою святкування є «гідне вшанування подвигу українського народу, його видатного внеску в перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні і вираження поваги всім борцям проти нацизму».

У США і більшості європейських країн День Перемоги у Другій світовій війні відзначають 8 травня тому, що саме цього дня 1945 року набрала чинності підписана днем ​​раніше капітуляція Німеччини.

Читайте АСН в Google News