Через акції протесту у Франції поранення дістали 24 поліцейських, заарештовано понад 100 демонстрантів

29.04.2016, 10:36

У Франції 24 поліцейських дістали поранення під час протестів проти зміни трудового законодавства. Понад 100 учасників протесту було заарештовано, передає російська служба ВВС.

Запеклі сутички правоохоронців із демонстрантами відбулися в Парижі. Троє поліцейських дістали серйозні травми, один - у критичному стані, розповів міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов. Він закликав організаторів протестів засудити «витівки жменьки хуліганів». У четвер на вулиці Парижа та інших великих міст - Нанта, Ліона, Марселя, Тулузи - вийшли десятки тисяч маніфестантів. Деякі з них палили шини і кидали в поліцію каміння та пляшки.

Законопроект, який розглядатиметься у французькому парламенті наступного тижня, передбачає скорочення заходів захисту від звільнення. Це спроба мотивувати бізнес наймати більше працівників. На думку законодавців, такий крок допоможе боротися з хронічним безробіттям.

Противники закону кажуть, що він дозволить роботодавцям нехтувати правами працівника на гідну оплату, понаднормову роботу і відпочинок. Протести у великих містах Франції стали продовженням серії маніфестацій, які почалися два місяці тому.

Наступні акції намічені на 1 травня.

Читайте АСН в Google News