Правоохоронці припинили діяльність великого конвертаційного центру

28.04.2016, 16:19

У Кіровограді Служба безпеки України спільно з фіскальною службою ліквідувала конвертаційний центр, «філії» якого працювали на території Кіровоградської, Черкаської, Київської та Вінницької областей.

Як повідомляє прес-служба СБУ, група зловмисників, серед яких один із колишніх керівників Кіровоградської облдержадміністрації, створила незаконну схему проведення фіктивних фінансово-господарських операцій. Вони надавали реально діючим підприємствам послуги з незаконного зменшення податкових зобов'язань та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також переказ коштів у готівку.

«Загальний обіг коштів «конверту» від початку року склав приблизно 250 мільйонів гривень. Тільки за останні дні ділки надали «послуг» з ухилення від сплати податків підприємствам реального сектора на суму понад 20 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

В ході спільної операції одночасно припинено діяльність філій конвертаційного центру в Броварах, Борисполі, Умані та Кіровограді. Під час обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 41 печатку підконтрольних «конверту» підприємств, 20 електронних цифрових підписів керівників фіктивних суб'єктів господарювання, сім одиниць вогнепальної зброї і понад 600 патронів до неї, «чорнову» бухгалтерію, офісну техніку.

Зараз накладено арешт на 35 банківських рахунків. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News