Гройсман призначив заступником міністра екології фігуранта великого корупційного скандалу

26.04.2016, 13:08

Заступником міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака став Віктор Канцурак, який фігурує у корупційному скандалі. Як повідомляють «Наші гроші», відповідне розпорядження 20 квітня підписав прем'єр Володимир Гройсман.

Видання нагадує, що за часів Януковича Канцурак був директором Департаменту заповідної справи Мінекології, яке очолював спочатку Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

«На цій посаді 2011 року Канцурак входив до складу тендерного комітету міністерства при закупівлі супутникових знімків території України у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за 49,38 мільйона гривень, хоча Харківська національна академія міського господарства пропонувала ці фото за 250 тисяч гривень», - пише видання.

Видання зазначає, що дешевизна харківського пропозиції пояснювалася тим, що запитувані Мінекології космічні зйомки території України вже були проведені різними світовими структурами і перебували у вільному доступі в інтернеті. Однак тендерний комітет під формальним приводом відхилив заявку державної української установи на користь австрійської фірми.

З вересня 2014 року сам Канцурак працював у Секретаріаті уряду, тоді Семерак був міністром Кабміну. Останній рік Канцурак очолював Департамент з питань безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього середовища та агропромислового комплексу. Також відомо, що Канцурак в 2000 роках був помічником нардепа Миколи Лісіна, який був бізнес-партнером міністра екології Миколи Злочевського.

Читайте АСН в Google News