Сирійська опозиція оголосила відновлення бойових дій через зрив перемир'я

18.04.2016, 12:56

Найбільше суперечок було навколо міста Алеппо, що розділене на дві частини - між повстанцями і урядовими військами Сирії. Сьогодні повстанці влаштували нові заворушення, пише Reuters.

Відзначається, що повстанські групи провокують ескалацію конфлікту, що в свою чергу порушує домовленості про припинення вогню. Так, групи повстанців складаються з членів Вільної сирійської армії, а також учасників потужного ісламістського об'єднання «Ахрар Аль-Шам». Вони заявляють, що готові відповісти на атаки урядових військ, які відкривають вогонь по мирних жителях.

Видання зазначає, що домовленості про припинення вогню були занадто напруженими, особливо це стосувалося одного з найбільших сирійських міст Алеппо, де і спалахнули сутички. Сторони конфлікту постійно звинувачували один одного в ескалації конфлікту. Однією з основних причин провалу збереження миру стали повітряні удари на півночі Хомса. Повстанці заявляють, що президент Сирії Башар аль-Асад не намагатиметься досягти компромісу на переговорах у Женеві. Повстанці повідомили, що готують відповідь на порушення перемир'я армією Асада, яка, за словами представника сирійської опозиції, намагається захопити сирійські землі, прикриваючись перемир'ям.

Читайте АСН в Google News