У Харкові поліція затримала групу телефонних шахраїв

07.04.2016, 12:20

У Харкові працівникам Управління кримінальної поліції вдалося затримати групу телефонних шахраїв, які протягом року завдали збитків на суму в 380 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Харківській області.

«Під час отримання оперативної інформації в грудні минулого року працівники Управління кримінальної поліції викрили у злочинній діяльності двох молодиків, які неодноразово притягалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини і злочини в сфері наркообігу. 25-річний житель Луганської області та 28-річний харків'янин підозрюються в скоєнні 16 злочинів. Своїми діями зловмисники завдали потерпілим загального матеріального збитку на суму 380 тис. гривень», - ідеться в повідомленні.

За словами оперуповноваженого управління стало відомо, що чоловіки телефонували потерпілим на стаціонарні номери і представлялися працівниками поліції. Повідомлялося, що їхні близькі родичі потрапили в неприємну ситуацію і, щоб уникнути кримінальної відповідальності, їм треба передати гроші особі, яка до них приїде. Довірливі громадяни погоджувалися на умови зловмисників, називали адресу свого проживання і віддавали гроші.

«Під час обшуку приміщень підозрюваних правоохоронці вилучили гроші, значну кількість мобільних телефонів, сім-карти і бази даних телефонних номерів жителів міста Харкова. Підозрювані зізналися у скоєному і розповіли, що діяли з корисливих мотивів. Всі викрадені гроші ділили навпіл і витрачали на власні потреби», - йдеться в повідомленні.

Матеріали кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, передані на розгляд до суду. Зараз щодо підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років із конфіскацією майна.

Читайте АСН в Google News