Від сьогодні зросла відпускна ціна на алкоголь

01.04.2016, 10:36

Від сьогодні в Україні підвищуються відпускні ціни на алкоголь. Про це повідомляє прес-служба державного преприятия «Укрспирт».

«З квітня 2016 року ДП «Укрспирт» планує впровадити нову ціну на етиловий спирт. Захід став обов'язковим у зв'язку з подорожчанням зерна, що становить 60% питомої ваги собівартості спирту», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що при виробництві алкогольних напоїв витрати на придбання зерна збільшилися майже на 30%, на 16% зросли витрати на електроенергію - всі ці та інші показники враховувалися при розрахунку нової ціни.

«Розраховуючи вартість, ми враховували як інтереси ДП, так і інтереси клієнтів... Загалом я вважаю, що повинна бути єдина формула, за якою розраховуватиметься вартість спирту. Її розробка - завдання спільне для ДП «Укрспирт» і операторів алкогольного ринку країни», - коментує заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

З квітня ціна за декалітр спирту сорту «Люкс» складе 285 грн з урахуванням ПДВ (+18,75% до дійсної ціни).

Нагадаємо, в грудні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, зокрема за підвищення ставки акцизного збору на спирт і міцні алкогольні напої на 50%. З 1 березня акцизний збір на міцні спиртні напої підвищиться на 50%, до 105,8 грн/літр 100% спирту. Зросте ще й акцизний збір на пиво, кріплене вино і ігристе вино вдвічі - до 2,48 грн/літр, 7,16 грн/літр і 10,4 грн/літр відповідно.

Читайте АСН в Google News