Москаль хоче запропонувати пільги бізнесу, який переїде з «ДНР» і «ЛНР»

16.06.2015, 11:56

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль підготував законопроект про податкові «поблажки», щоб стимулювати підприємців переїхати з територій, тимчасово окупованих бойовиками «ДНР» і «ЛНР», на територію, підконтрольну Києву. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

Якщо бізнесмени захочуть переїхати з «ДНР» і «ЛНР», то вони отримають податкові пільги, зокрема звільнення від сплати податку на прибуток та звільнення від сплати податку на додану вартість.

«Колись працював головою ОДА в Закарпатській області, де чинним був Закон про спеціальний режим інвестиційної діяльності. На початку 2000-х багато підприємств із сусідніх країн, які вступили в ЄС (з новими вимогами мінімальної зарплати тощо), розмістили свої потужності на Закарпатті. Вони отримували тут серйозні податкові пільги і могли найняти відносно дешеву, але кваліфіковану робочу силу. За таким самим зразком варто діяти і на Донбасі. Якщо уряд і Верховна Рада дадуть добро, ми доведемо «ЛНР» і «ДНР» до банкрутства», — йдеться в повідомленні Москаля.

Як повідомляється, на тимчасово непідконтрольних територіях є підприємства, які готові виїхати. Але їх просто треба мотивувати податковими пільгами. Москаль стверджує, що таких підприємців 90%.

Голова Луганської області вже підготував необхідний законопроект і скоро він буде представлений на розгляд депутатів Ради.

Читайте АСН в Google News