Лікарчук закликає не поспішати із криміналізацією контрабанди

15.06.2015, 15:41

Повернення кримінальної відповідальності за товарну контрабанду навряд чи допоможе активніше з нею боротися. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив заступник голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук.

На його думку, кримінальна відповідальність може стати інструментом більшого впливу правоохоронних органів на процес митного оформлення товарів, тоді як потрібно послабити цей вплив.

За словами Лікарчука, при ослабленні впливу правоохоронних органів у випадках виявлення корупції можна було б звинувачувати митницю і вживати відповідні заходи щодо керівників митниць.

«А зараз ситуація така, що там періодично перебувають представники СБУ, податкової міліції, прокуратури. В результаті дій, які ними проводяться, ускладнюється порядок проходження вантажів. Всі звинувачують митницю, а об'єктивно це має до митниці дуже-дуже опосередковане відношення», - сказав Лікарчук.

«Тому, я думаю, поспішати з криміналізацією товарної контрабанди не треба. Варто опрацювати це питання детальніше», - зазначив заступник голови ДФС. 

Читайте АСН в Google News