ЗМІ: Асад хоче завоювати всю територію Сирії

12.02.2016, 18:42

Президент Сирії Башар Асад вважає за краще повернути під свій контроль всю територію Сирії і заявив про готовність протистояти можливому втручанню Саудівської Аравії і Туреччини в конфлікт у Сирії. Про це він сказав в інтерв'ю інформаційному агентству AFP.

«Не логічно говорити, що є така частина нашої землі, від якої ми відмовимося», - наводить його словами агентство. Втім, Асад визнав, що бої проти повстанців можуть тривати «довго».

За словами Башара Асада, головна мета наступу сирійських урядових військ на півночі країни поблизу міста Алеппо - це відрізати доступ повстанців від турецького кордону.

«Головна битва йде за блокування дороги між Алеппо і Туреччиною, адже Туреччина - головний канал для забезпечення терористів», - зазначив Асад.

Водночас президент Сирії бачить певний ризик, якщо Саудівська Аравія чи Туреччина почнуть наземну військову операцію на території Сирії. Він визнав, що хоча і «не виключає» такої інтервенції, проте заявив, що його збройні сили готові «звичайно, протистояти їй».

Незважаючи на це, Башар Асад зазначив, що підтримує переговори з припинення конфлікту в його країні, але наполіг, що не припинить боротьби проти «тероризму».

«Ми цілком вірили в переговори (...), проте, якщо ми ведемо переговори, то це не означає, що ми припинили боротися з тероризмом. Цих двох шляхів не уникнути в Сирії», - додав сирійський президент.

Читайте АСН в Google News