Спалах вірусу Зіка оголошено надзвичайною ситуацією світового масштабу

02.02.2016, 18:30

ВООЗ і ООН заявили, що збираються вживати заходів у боротьбі з вірусом, а також шукати фінансування для профілактики і досліджень цієї епідемії. Про це йдеться в статті Сари Бослі і Джонатана Воттса «Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах вірусу Зика надзвичайною ситуацією», опублікованій у британському виданні The Guardian.

ВООЗ заявила, що почастішали випадки пошкодження мозку у немовлят, народжених у Бразилії, швидше за все, пов'язані з вірусом Зіка. Це змушує оголосити надзвичайну ситуацію по всьому світу.

«Члени комітету погодилися, що ситуація відповідає умовам надзвичайної ситуації міжнародного значення. Я прийняла цю пораду», - сказала голова ВООЗ Маргарет Чен.

На думку авторів статті, саме це рішення ВООЗ покликане простимулювати фінансування досліджень, які спробують встановити, чи дійсно вірус Зіка є причиною частих випадків захворювань дітей у Бразилії. Таким чином, щоб зупинити поширення вірусу, ВООЗ вирішить залучити величезні кошти для запобігання інфікування вагітних жінок і для боротьби з причиною поширення вірусу.

Читайте АСН в Google News