У Донецькій області чоловік пограбував магазин і підірвав гранату в будинку, де перебували діти

24.01.2016, 14:19

В Артемівську затримано чоловіка, який пограбував магазин, а після підірвав гранату в будинку з дітьми. Про це повідомляє прес-служба Донецького обласного управління Національної поліції.

За інформацією правоохоронців, учора о 16:30 до магазину, розташованого по вулиці Космонавтів у м. Артемівську, зайшов чоловік у чорному одязі з гранатою в руці. Він висмикнув чеку й наказав продавщиці віддати касу. Жінка передала нападнику 800 гривень, і він утік.

Близько години ночі надійшло повідомлення про вибух у будинку. На місці вибуху було знайдено кільце від гранати «РГД-5» - саме такою розбійник погрожував продавщиці магазину.

Наразі встановлено, що зловмисник повернувся додому, де жив з цивільною дружиною та двома її синами, і запросив жінку до ресторану. Там вони посварилися, конфлікт продовжився вдома.

Поки жінка поралася на кухні, підривник, який був у сусідній кімнаті, обхопив обох дітей руками і жбурнув гранату в кухню. Стався вибух. Осколки розлетілися по квартирі й зачепили 5-річного хлопчика.

Постраждала перебуває в лікарні, у неї численні осколкові поранення, опіки. Молодший син отримав дотичні осколкові поранення шиї.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ст. 15, ст. 115 «Замах на умисне вбивство» і ст. 187 «Розбій».

Читайте АСН в Google News