ГПУ відправила до суду справу про видачу зброї «тітушкам» під час Майдану

23.01.2016, 13:56

Чотири обвинувальних акти щодо людей, причетних до видання зброї «тітушкам»-провокаторам на Майдані, було відправлено до суду. Про це на брифінгу заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає «112 Україна».

«Представникам цивільних осіб було видано 408 автоматів і близько 90 тисяч набоїв до цих автоматів. Незважаючи на те, що вранці пролилася кров, після цього керівництво МВС, керівництво країни не зупинилося, а вирішило озброїти не лише правоохоронні органи, а й «тітушок» вогнепальною зброєю... Ця зброя не застосовувалася, невелику її кількість знайдено, а більша частина цих автоматів перебуває у невстановленому слідством місці. Відправлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох працівників складів: техніка, начальника відділу та інспектора, які перебувають під домашнім арештом, і одного з представників «тітушок», який безпосередньо вивозив цю зброю. Він перебуває під вартою, у кримінальному провадженні призначено попереднє засідання на 26 січня», - сказав Горбатюк.

Він зазначив, що було оголошено підозру в цьому кримінальному провадженні колишньому главі МВС Віктору Захарченку, начальнику департаменту матеріального забезпечення Зиновію, колишньому керівнику київської міліції Мазану, а також представникам одного зі злочинних угруповань Києва, які вимагали кошти у перевізників.

Читайте АСН в Google News