У Попасній СБУ провела масштабну спецоперацію

14.01.2016, 12:48

Співробітники Служби безпеки України спільно Нацгвардією, поліцією, прикордонниками та військовими провели масштабну спецоперацію в Попасній Луганської області для запобігання диверсійним актам у місті і виявлення бойовиків незаконних збройних формувань.

Як повідомляє прес-служба СБУ, диверсійні групи бойовиків планували напередодні святкування Нового року за старим стилем скоїти низку терористичних актів проти підрозділів АТО, дислокованих у Попасній.

«Учасники спецоперації провели співбесіди майже із 500 жителями міста, 60 з яких пройшли поглиблену перевірку. За її результатами правоохоронці затримали п'ятьох осіб, причетних до незаконних збройних формувань бойовиків. Щодо них проводяться відповідні слідчі дії», - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки покинутих промислових об'єктів кінологічним підрозділом було знайдено схованку зі зброєю та боєприпасами.

Співробітники спецслужби вилучили зі сховища 11 тротилових шашок, два протитанкових гранатомети, три ручні гранати і запали до них, дві протипіхотні міни тощо. Наразі перевіряється оперативна інформація про використання схованки диверсійною групою, яка мала здійснити теракти у Попасній.

Читайте АСН в Google News