У Луганській області працювали «профспілки», які фінансували бойовиків

12.01.2016, 20:29

У Луганській області співробітники Служби безпеки України поклали край діяльності фейкової профспілкової організації «ЛНР», яка привласнювала внески працівників з районів, підконтрольних українській владі.

Як повідомляє прес-служба СБУ, наприкінці 2014 року чиновники однієї з луганських обласних галузевих профспілок перереєстрували свою організацію на українській території. Фізично чиновники профспілки залишилися на окупованій території і паралельно створили фейкову «ЛНРовську» організацію. Члени профспілки, які працювали у підконтрольних Україні районах Луганщини, продовжували платити внески на рахунок, який контролювався псевдокерівництвом.

Співробітники спецслужби встановили, що протягом 2015 року з рахунків профспілки було знято і готівкою вивезено на окуповані території понад 300 тисяч внесків звичайних працівників галузі.

«На тимчасово окупованій території ці кошти йшли на фінансування фейкових утворень, які брали активну участь в організації та проведенні антиукраїнських акцій. За це керівник профспілки отримала високу посаду у «профільному міністерстві «ЛНР», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці перекрили цей канал фінансування терористичної організації і запобігли зняттю майже 800 тисяч гривень з рахунку профспілки.

Також тимчасово зупинено переказ внесків первинними профспілковими організаціями Луганщини та ініційовано зміну керівництва. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.

Читайте АСН в Google News