Рада ЄС призначила нового голову місії Європейського Союзу в Україні

08.01.2016, 19:32

Рада ЄС призначила Кестутіса Ланчінскаса головою Консультативної місії ЄС в Україні. Про це йдеться в прес-релізі місії, пише РБК-Україна.

Ланчінскас замінить на посаді Калмана Міжея і, як очікується, розпочне виконання своїх повноважень 1 лютого 2016 року.

Ланчінскас працював як перший секретар на декількох позиціях у дипломатичній службі Литви протягом 1990-х. З 1998 по 2005 роки був головою служби міжнародного співробітництва та європейської інтеграції в Міністерстві внутрішніх справ Литви, де він також відповідав за участь Литви в миротворчих місіях та приєднання Литви до Шенгенської зони. Ланчінскаса було призначено заступником комісара поліції Литви в 2005 році, до того, як він обійняв посаду голови поліції Вільнюського округу в січні 2009-го, на якій він перебував до призначення головою місії.

Консультативна місія ЄС з реформування сектора цивільної безпеки офіційно почала працювати в Україні 1 грудня 2014 року. Мандат місії - надавати підтримку українським державним органам у реформі сектора цивільної безпеки. Місія має на меті посилити й підтримати реформу таких державних установ, як поліція та інші правоохоронні органи, і всієї судової системи, зокрема прокуратури.

Читайте АСН в Google News