«Харківський партизан» здався СБУ і показав, де зберігалася зброя

29.12.2015, 10:20

Один з членів терористичного угруповання «Харківські партизани», який розшукувався Службою безпеки України, добровільно здався представникам спецслужби.

Як повідомляє прес-служба СБУ, 30-річний харків'янин розповів, що влітку минулого року його залучили до участі в угрупованні обманом: запросили на заробітки до російського Бєлгорода, відібрали документи і відправили у військовий табір, змусили дати підписку про співпрацю.

«У таборі російські військові вчили його та інших диверсантів стріляти і закладати вибухівку. Згодом терористів відправили до Харкова для підривів військкоматів, волонтерських пунктів, залізничних колій», - ідеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що харків'янин добровільно відмовився від співпраці з терористами і наприкінці грудня звернувся до Управління СБУ у Харківській області. Також він повідомив правоохоронцям місце розташування схованки зі зброєю та вибухівкою.

«Співробітники СБ України вилучили зі схованки гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова з патронами, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 і більше кілограма тротилу», - повідомляє СБУ.

На підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України правоохоронцями буде подано клопотання до суду про звільнення «партизана»  від кримінальної відповідальності.

Читайте АСН в Google News