Порошенко розповів про завдання реформи правосуддя

19.12.2015, 19:41

Основним завданням проведення реформи правосуддя та внесення змін до Основного Закону України є забезпечення верховенства права, утвердження справді незалежного суду.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з главами конституційних судів Грузії - Георгієм Папуашвілі, Литви - Дейнюсом Жалімасом, Латвії - Алдісом Лавіньшем та Молдови - Александру Тенасе, які прибули до України для участі у Міжнародній науково-практичній конференції з питань запровадження конституційної скарги в Україні.

«Ключова позиція - зробити суд і судову гілку влади взагалі по-справжньому незалежною», - сказав Порошенко.

Щодо реформи децентралізації глава держави заявив, що це кардинальна зміна системи побудови державної та місцевої влади.

Президент наголосив, що Україна зацікавлена ​​в розвитку довготривалої, стратегічної співпраці, у тому числі й у сфері конституційного права, з країнами, представники яких були присутні на зустрічі. Учасники зустрічі у свою чергу запевнили у готовності допомагати, надавати експертні консультації, ділитися досвідом у тих сферах, в яких реформи в їхніх країнах було успішно реалізовано.

Читайте АСН в Google News