Сакварелідзе: Ми не боїмося за якість справи проти «діамантових прокурорів»

01.12.2015, 17:42

Справу проти «діамантових прокурорів» - колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Шапакіна та колишнього заступника прокурора Київської області Корнійця - буде доведено до кінця, якщо зовнішні обставини не завадять об'єктивному суду. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Аналітичної служби новин», заявив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

«За законом справи, які стосуються 1-3 категорії посадовців і мають певну суму збитку, вже мають передаватися до Антикорупційного бюро», - сказав він. За його словами, у зв'язку з цим кримінальним провадженням проти «діамантових прокурорів» тепер займатиметься антикорупційний прокурор. «Він підтримуватиме держзвинувачення, працюватиме як процесуальний керівник», - пояснив він.

Крім того, Сакварелідзе додав, що наразі головне - передати справу до суду.

«Ми не боїмося за якість цієї справи. Головне - передати її до суду. Все буде прозоро і чітко. Необхідно довести суспільству, що та система, яку ми заклали в прокуратурі, створення генеральної інспекції в самій прокуратурі, виправдали себе. Цю справу буде доведено до кінця, якщо, звісно, зовнішні та непередбачені обставини не завадять об'єктивному суду», - резюмував Сакварелідзе.

Читайте АСН в Google News