Associated Press: Україна відводить з поля бою танки Abrams

26.04.2024, 15:03

Активне використання безпілотних апаратів Росією стало однією з причин, через яку у ЗСУ розглядають зміну тактики застосування переданих Україні танків Abrams. Це стало особливо актуальним після втрати п'яти танків, повідомляє Associated Press. Чисельне зростання дронів на полі бою ускладнює захист техніки від ударів.

Однак, незважаючи на виклики, танки, як і раніше, вважаються важливим елементом української оборони. Віце-голова Об'єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді заявив, що хоча великі скупчення бронетехніки можуть стати об'єктом загрози в умовах поширення безпілотних авіаційних систем, танки все ще мають значення.

Він також зазначив, що існує спосіб довести ефективність танків у нових умовах, і це зміна тактики їх застосування. США планують працювати з українськими військовими щодо цього питання, щоб адаптувати тактику застосування танків до сучасних умов бойових дій.

"В умовах повсюдного поширення безпілотних авіаційних систем великі скупчення бронетехніки можуть опинитися під загрозою", - сказав Грейді, додавши, що танки, як і раніше, важливі. За його словами, є спосіб це довести, треба лише змінити тактику.

Читайте АСН в Google News