Світова реакція: співчуття постраждалим на росії

22.03.2024, 23:39

Перед тим як написати про те, що винесено в заголовок, хотілося б відзначити, що цього дня 22 березня два роки тому в Маріуполі фашистська росія продовжувала вбивати наших дітей. Невідомі терористи. А цілком відомі російські військові.

Скільки співчуття ви бачили? Нагадаємо. Нуль. Навпаки. Вимога більше і більше. У Маріуполі було справжнє горе. Справжній терор.

На фотографії - вбиті того дня українські діти: Павло Коротков, Софія Кирилова (12 років), Марія Амельчакова (11 років), Софія Амельчакова (8 років).

Ну а тепер, після вступу почитайте хто і як співчував росії.

Посольство США в Москві висловило співчуття російському народу «у зв'язку із загибеллю людей та пораненнями, отриманими внаслідок сьогоднішнього теракту».

Вони також рекомендували громадянам США, які перебувають у Москві, уникати району, де трапився напад, дотримуватися інструкцій місцевих служб безпеки та стежити за оновленнями місцевих ЗМІ.

«Ми засуджуємо теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холлі". Це жахлива трагедія. Ми висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким постраждалих та загиблих від сьогоднішніх подій», - повідомило посольство Великобританії в Росії.

Також співчуття висловили МЗС Франції, Німеччини, Португалії, Єгипту, ОАЕ. Глава МЗС Туреччини передав телефоном Лаврову співчуття від президента Реджепа Ердогана.

Співчуття звучать і від Євросоюзу.

«ЄС засуджує будь-які напади на мирних громадян. Наші думки з усіма росіянами, яких торкнулася трагедія», — заявив Петер Стано, офіційний представник голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

Читайте АСН в Google News