Глава Міноборони Латвії заявив, що росія має зазнати стратегічної поразки в Україні

19.03.2024, 12:11

Латвія входить до числа найбільших європейських країн, які надають військову допомогу Україні, якщо подивитися її внесок щодо розміру її економіки.

Разом з Україною та Великобританією країна створила військову «коаліцію дронів» для постачання дронів в Україну та співробітництва у сфері технологій.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс говорив із VOA минулого тижня під час свого візиту до Вашингтона для зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном. Він наголосив на важливості постійної підтримки України у війні проти російської агресії.

"Українці борються за нашу свободу, незалежність і суверенітет", - сказав Спрудс "Голосу Америки".

Також він заявив, що росія має зазнати стратегічної поразки у війні проти України.

"Передусім прапор має бути жовто-блакитним. Україна бореться за свою свободу. Українці заявили - і рішуче заявили, - що Україна боротиметься доти, доки не виграє війну і не звільнить свої території", - заявив він, відповідаючи на питання про заклики до мирних переговорів між Києвом та Москвою.

При цьому міністр зазначив, що для західних країн - усіх членів НАТО - "важливо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно і всіма необхідними засобами".

"Україна сама вирішує, якою буде мирна угода, коли всі території будуть звільнені. росія має зазнати стратегічної поразки в Україні", - наголосив Спрудс.

Читайте АСН в Google News