Зміни на фронті. ISW звернув увагу на Запорізький напрямок

19.03.2024, 09:57

В Україні триває повномасштабна війна проти російських загарбників, і ситуація на фронті у Запорізькій області трохи змінилася.

За інформацією, отриманою від американського Інституту вивчення війни (ISW), нещодавно російські загарбники здійснили невеликий поступ на території західної частини регіону. Інститут посилається на кадри із геолокацією, опубліковані в неділю, 17 березня. Експерти зазначають, що ці кадри показують, що російські війська трохи просунулися на схід від Луговського (на північний схід від Роботино).
За даними аналітиків, є інформація про те, що 18 числа противники змогли просунутися під містом Авдіївка на Донеччині. Однак поки що немає доказів, що підтверджують зміну лінії фронту.

 

Українська сторона повідомила, що противники намагаються просуватися вперед у кількох напрямках і стикаються із сильним опором з боку українських військових. За даними від 18 березня, аналітики з DeepState зазначили, що бойові дії продовжуються в Запорізькій області, особливо в районі села Роботине.

Експерти також зазначили, що окупантам вдалося просунутися вперед у районі двох населених пунктів – Орлівка та Вербове.

Читайте АСН в Google News