Експерт пояснив, чому росіяни вчепилися в Авдіївку

23.10.2023, 11:36

Екс-командир взводу батальйону "Айдар", Євген Дикий, висловив свою думку про "шалені втрати росіян у суїцидальних атаках на українські укріплення в Авдіївці". На його переконання, ці атаки спрямовані на виконання політичної мети, яка суперечить воєнній логіці.

Дикий підкреслив, що потужними ударами у напрямку Куп'янська та оточення Авдіївки російські війська прагнуть не лише покращити свої тактичні позиції в окремих секторах, а й змусити українські сили перекинути резерви з південного фронту. Це стратегічний хід, покликаний запобігти прориву українських сил із виходом на оперативний простір до початку осінніх дощів.
На думку Дикого, на оперативно-тактичному рівні російське командування може діяти розумно, але вони стикаються з політичними рішеннями згори, які ґрунтуються на політичних мотивах, а не на стратегічній військовій логіці.

Він наводить приклад із Бахмутом, де з військової точки зору російські сили могли б здати це місто, але політично таке рішення було б неприйнятним через пропагандистські міркування.

У цьому світі Дикий вважає штурм Авдіївки "загадкою Герасимова". Це місто останні 9 років перетворилося на потужний укріпрайон, і втрати у спробах захоплення його вважають абсолютно непропорційними. Він прогнозує, що Авдіївку російські сили не зможуть взяти.

Читайте АСН в Google News