Інформація про тривогу в ніч на 9 червня

09.06.2023, 06:49

У ніч на п'ятницю в столиці України та Київській області оголошено повітряну тривогу, мешканців закликають пройти в укриття. За даними офіційного сервісу сповіщення про повітряні нальоти, зараз тривога оголошена по всій території України, включаючи і віддалені від зони бойових дій західні області після того, як російські стратегічні бомбардувальники попрямували до регіону Каспійського моря - їхньої звичайної позиції для пуску ракет по мирних містах України.
Українські телеграм-канали моніторингу повітряного простору повідомляли про новий наліт безпілотників. Зазвичай такі нальоти передують ракетним ударам. Імовірно, дрони були запущені російською армією вбивць, ґвалтівників і мародерів з південного сходу, з боку Азовського моря та з півночі.

Станом на пів на п'яту ранку небезпека удару з повітря минула у всіх не окупованих фашистською росією областях Украни.
Повідомлення про ракети, що летять, і роботу систем ППО надходили, зокрема, з Рівненської, Житомирської, Волинської, Львівської областей.

Офіційних коментарів про наслідки нальоту поки що не надходило. Загальна картина, ймовірно, почне вимальовуватись ближче до ранку.

Читайте АСН в Google News