Як задобрити домового

14.05.2023, 21:00

Вважається, що у кожному будинку живе свій домовик. Це дух будинку, який покликаний охороняти будинок від злих сил та неприємностей. Багато хто думає, що домовик разом із будинком захищає ще й його мешканців. Але це не так. Завдання будинкового — охороняти будинок, а не людей. Якщо ж ви хочете, щоб цей дух став і вашим захисником, вам необхідно з ним подружитися. А для цього його слід задобрити. Як тільки домовик зрозуміє, що ви не бажаєте йому зла, він стане для вас вірним помічником та захисником.

Ось кілька порад, як задобрити будинкового у квартирі:

  • Не сваріться вдома та не спілкуйтеся на підвищених тонах. Домовик хоч і вважається нечистістю, але лайки та криків не любить. Йому до вподоби спокій і тиша. Тож і з гучною музикою потрібно бути обережнішим, якщо не хочете його розгнівати. Пам'ятайте, що домовик вважає те місце, в якому мешкає своєю власністю, так що не варто виходити за рамки дозволеного.
  • Намагайтеся утримувати будинок у чистоті та порядку. Дуже часто будинковий карає нерях і грязнуль: ховає від них речі, шумить ночами, пересуває предмети. Якщо ви хочете задобрити домового, то не забувайте час від часу наводити лад. Особливу увагу приділіть важкодоступним місцям: кутам, верхівкам шаф та коморам.
  • Не забувайте про свято будинкового — 1 квітня. Мало хто знає, що до поширення християнства на Русі цей день відзначався у кожній родині.
  • Якщо в будинку відбуваються дивні речі, які свідчать про присутність та поганий настрій домового в будинку, рекомендується його задобрити солодощами чи молоком. Для цього достатньо поставити страви на обідній стіл на кухні.
  • Не ображайте свійських тварин. Слід зазначити, що будинкові дуже часто вселяються в кішок.
  • Дякуємо домовику в хвилини, коли у вас щось виходить робити, або коли ви нарешті закінчили якусь складну справу (ремонт, приготування, приготування). Дух вдома це оцінить і йому стане втішно, що ви про нього згадуєте і кажете слова подяки. Також ви можете попросити його про допомогу, коли у вас все валиться з рук. Будьте впевнені, домовик вам не відмовить.

Читайте АСН в Google News