Народні прикмети на 3 березня 2023 року: що не можна робити цього дня

03.03.2023, 06:06

У народі 3 березня присвячували пташці вівсянці та вірили: несподівана зустріч із нею обіцяє добрі (тобто теплі та щасливі) дні. Однак якщо спробувати зловити вівсянку, можна спричинити лихо. У цьому впевнені предки.

Вони ж казали: у день вівсянки почни день із вівсянки. Так, якщо 3 березня поснідати цією кашею, протягом весни все складатиметься так, як треба. Якщо ж від ранкової трапези щось залишиться, викидати це в жодному разі не можна, інакше голодувати доведеться. Залишки їжі необхідно віддати бездомним тваринам та птахам.

3 березня не слід брати до рук дрібниці. Вважається, що чим більшими будуть гроші в руках і гаманці, тим стабільніше - фінансове майбутнє.

3 березня не рекомендується хмуритися, у тому числі і при спілкуванні з незнайомими чи неприємними людьми. Якщо побажати їм добра (нехай і подумки), можна привернути увагу удачі. Якщо ж у цей день скаржитися, плакати та лаятись - до літа удачі не бачити.

Цієї п'ятниці не варто виходити на вулицю в легкому одязі і без головного убору, інакше можна сильно захворіти. Погода в цей час буває вкрай мінливою, про що свідчить попередження прапрапрабабусь: "На Овсянку зверху тече – знизу морозить".

Читайте АСН в Google News