ISW: Путін готує росію до довгої імперіалістичної війни; армія РФ модифікувала іранські дрони для зими

08.12.2022, 08:01

У своєму черговому зведенні американський Інститут вивчення війни (ISW) аналізує останній виступ Володимира Путіна на засіданні Ради з прав людини в середу.
У ньому ботоксний дід заявив, що "спеціальна військова операція" (так Кремль називає війну проти України) – це "тривалий процес", і його результатом має стати придбання нових територій. "Путін провів вигідні паралелі між собою і російським царем Петром I, зазначивши, що тепер росія контролює Азовське море, за яке також воював Петро Великий", - кажуть американські експерти.

"Згадка російської імперської історії відкрито позиціонує нинішні цілі путіна в Україні як явно імперіалістичні та все ще максималістські, - сказано у зведенні. - Путін готує внутрішню російську аудиторію до довгої стомлюючої війни в Україні, яка потрібна для захоплення нових українських террі".

Крім того, американські експерти звертають увагу на перше за останні три тижні застосування в Україні дронів іранського виробництва "Шахед". Українські військові заявили, що армія РФ знову використала їх у ніч на середу для ударів по кількох містах, зокрема Дніпру, Київській області, Полтавській, Житомирській та Запорізькій областях.

"Російські сили, ймовірно, модифікували дрони для застосування в умовах холоднішої погоди і, швидше за все, найближчими тижнями все частіше їх використовуватимуть для ударів по українській критичній інфраструктурі", - пишуть у зв'язку з цим експерти ISW.

Раніше українські військові припускали, що росії довелося призупинити використання дронів іранського виробництва, оскільки вони не придатні для використання в холодну погоду. Тепер, ймовірно, армії фашистської Росії вдалося вирішити цю проблему.

"ISW раніше повідомляв, що російським військовим доводиться все більше покладатися на вироблені в Ірані системи через виснаження арсеналу російської високоточної зброї", - пишуть експерти американського інституту.

Читайте АСН в Google News