G20. Лидеры согласовали проект коммюнике - FT

15.11.2022, 08:28

Учасники G20 ухвалять комюніке, яке засуджує бойові дії в Україні, стверджує Financial Times.

Світові лідери заявлять відповідно до проекту підсумкового комюніке, узгодженого дипломатами на саміті G20 на Балі, що в даний час «не повинно бути війни», а також додатково буде засуджено загрози застосування ядерної зброї.

У проекті твердження, з яким ознайомилася Financial Times і яке підтвердили дві делегації, йдеться: «більшість членів ["двадцятки"] рішуче засудила війну в Україні та підкреслила, що вона викликає величезні людські страждання та посилює існуючі проблеми у світовій економіці».

Видання стверджує, що було узгоджено після кількох днів переговорів між офіційними особами західних країн, Китаєм та представниками фашистської Росії.

"Застосування чи загроза застосування ядерної зброї неприпустимі. Мирне врегулювання конфліктів, зусилля з подолання криз, а також дипломатія та діалог життєво важливі. Нинішня епоха не повинна бути епохою війни", — наводить газета витримку з проекту комюніке. У ньому також наголошується, що вторгнення в Україну "стримує [економічне] зростання, збільшує темпи інфляції, порушує ланцюжки поставок, загрожує енергетичній та продовольчій безпеці".

Читайте АСН в Google News