Борис Джонсон відмовився боротися за крісло прем'єра – Sky News.

23.10.2022, 23:16

Британський безкоштовний новинний телеканал Sky News щойно опублікували новину про те, що Борис Джонсон офіційно відмовився від участі в гонці за лідерство консерваторів, а отже, і за крісло прем'єр-міністра.

Цьому рішенню передувало чимало подій, які розбурхували політичну арену Британії.

Писали, що Борис Джонсон вів переговори з Пенні Мордаунт із проханням вийти з конкурсу на його користь, проте вона віддала перевагу продовженню своєї власної кампанії, як і раніше наполягала на тому, що вона «брала участь у ній, щоб перемогти».
Декілька давніх союзників Джонсона, у тому числі Суелла Браверман і Стів Бейкер, у неділю підтримали Ріші Сунака, лідера гонки.

Між Джонсоном та Сунаком відбулися переговори за зачиненими дверима, після чого Борис Джонсон офіційно вийшов із консервативної гонки за лідерство. Як написали в Sky News – вестмінстерські спекуляції закінчилися.
Колишній канцлер Ріші Сунак, лідирує серед депутатів-консерваторів із 144 прихильниками.

У коментарі події колишній прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав, що його відхід відбувся після того, як йому не вдалося домовитися з Ріші Сунаком та Пенні Мордаунт.

У своїй заяві він сказав: «Боюсь, найкраще те, що я не дозволю моєму висування просуватися вперед і підтримаю того, хто досягне успіху».

"Я вважаю, що можу багато чого запропонувати, але боюся, що зараз просто невідповідний час", - додав він.

Читайте АСН в Google News