Війна України. День 241. Висновки аналітиків ISW

23.10.2022, 11:04

Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному зведенні за минулий 241 день війни наголошує на таких моментах.

Аналітики відзначають, що масовані удари по українській інфраструктурі російсько-фашистською армією вбивць, ґвалтівників і мародерів, що продовжуються, спрямовані на створення економічних і гуманітарних проблем цивільному населенню країни, адже вже всім зрозуміло, що удари, що тривають, навряд чи підірвуть волю українців до боротьби проти фаш.

Окупанти продовжують боягузливо тікати із західної частини Херсонської області. Дії рашистів показують, що вони готуються до затяжних дій. Аналітики припускають, що вся ця підготовка буде ефективною лише частково.

21 жовтня окупаційна влада Херсонської області наказала мирним жителям евакуюватися на схід. На думку експертів евакуація з Херсона говорить про ймовірні плани фашистської росії підірвати греблю Каховської ГЕС, щоб прикрити боягузливу втечу своєї армії вбивць.

Кухар ботоксного непорозуміння пригожин дедалі більше критикує кремлівських бюрократів, що викликає симпатію самого пригожина серед російських нацистів і націоналістів, незадоволених обмеженою ескалацією кремля і дезорганізацією Міноборони фашистської Росії. Крім того, пригожин активно просуває будівництво так званої «лінії Вагнера» - комплексу оборонних укріплень, які проходять через центральну частину Луганської області.
Російські джерела повідомили про контрнаступ українських військ у напрямку Кремінної та Сватового 22 жовтня.

22 жовтня російські війська провели обмежені контратаки без підтверджених поступів, щоб повернути втрачені території у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Кримська окупаційна влада заборонила знімати інфраструктуру і військову логістику, ймовірно, через українські удари по російських вузлах і лініях постачання.

ISW виявила додаткові повідомлення від 22 жовтня про те, що російська мобілізація не досягла цілей формування сил і, ймовірно, продовжиться в альтернативних формах.

Станом на 22 жовтня російська та окупаційна влада продовжувала насильницьке переселення мешканців з окупованих територій України.

Станом на 22 жовтня російська та окупаційна влада продовжувала обмежувати пересування мешканців, які проживають на окупованих фашитською Росією територіях України, та посилювати контроль на блокпостах.

Читайте АСН в Google News