Солдата з АТО засудили на 13 років за вбивство військового

18.05.2015, 17:27

Суд виніс вирок про 13 років позбавлення волі для військовослужбовця, який через сварку застрелив свого товариша по службі в зоні АТО. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону.

Молодший сержант (мобілізований в армію) ввечері перебував у магазині на автозаправці (вона розташована неподалік військової частини, що дислокувалася в Донецькій області). Він мав з собою автомат АК-47 і боєприпаси до нього. Зі своїм товаришем по службі він випивав, а відтак посварився з військовим із сусідньої частини, який зайшов до магазину.

«З хуліганських мотивів молодший сержант принижував і ображав солдата. Після цього направив на останнього автомат і вистрелив. Поранення грудної клітки виявилося смертельним», — сказано в повідомленні прокуратури.

Володарський райсуд засудив військовослужбовця до 13 років тюремного терміну за ч. 2 п. 7 ст. 115 і ч. 3 ст. 406 КК України. Солдата позбавили військового звання. Крім того, він винен дружині вбитого 208 тисяч гривень матеріального і морального збитку.

Читайте АСН в Google News