Рашисти поводилися з полоненими з «Азовсталі», як із тваринами, — слова звільненого полоненого.

02.10.2022, 15:47

Звільнений із полону морський піхотинець Михайло Діанов назвав колонію в окупованій Оленівці концтабором та розповів, як загарбники морили полонених голодом.

«Вони поводилися з нами, як із тваринами. Їсти було неможливо. На їжу давали 30 секунд. За 30 секунд треба було з'їсти все, що можна. Хліб був навмисне дуже жорсткий, хлопці, яким вибили зуби, не встигали поїсти. Було 30 секунд, а потім ти маєш зупинитися. Потім ти мусив одразу встати і бігти. Так було весь час», – розповів Діанов.

Нагадаємо, українська влада в ніч на 22 вересня повідомила про наймасштабніший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення росії. Києву вдалося повернути 215 українських військових, у тому числі понад 100 захисників "Азовсталі". За словами президента України Володимира Зеленського, за 200 полонених росія отримала кума володимира путіна, політика віктора медведчука, якого в Україні звинувачують у держзраді. П'ятьох старших офіцерів із числа захисників Маріуполя обміняли на 55 російських військовополонених.

Читайте АСН в Google News