Рашисти знаходять нові витончені способи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях

05.09.2022, 07:23

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на тимчасово окупованих фашистською Росією територіях України ворог продовжує вести примусову мобілізацію громадян України до лав своєї армії.

Щоб знайти нові джерела поповнення в живій силі своєї армії окупанти та їхні поплічники вдаються до нових способів. Так, нещодавно в Донецьку до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії і силою мобілізувати пацієнтів, які перебувають на лікуванні. Для цього вони офіційно призначають хворих, що "видужали" і "виписують" з лікарні. Під таке "лікування" потрапляють чоловіки призовного віку з різними захворюваннями чи травмами, у тому числі поранені під час бойових дій, які проходять лікування.

У Генеральному штабі ЗСУ зазначили, що мобілізовані окупантами громадяни України потрапляють до так званого 2 армійського корпусу, де відзначають дискримінацію їхнього статусу порівняно з російськими військовими. Зокрема їм відмовляють в отриманні обіцяного грошового забезпечення, на відміну від російських вбивць-окупантів в інших військових підрозділах.

"Крім того, відсутнє якісне медичне забезпечення. Усе це істотно впливає на погіршення морально-психологічного стану особового складу." - пишуть у Генеральному штабі

Читайте АСН в Google News