Коротко по результатам поездки МАГАТЭ на ЗАЭС

02.09.2022, 07:33

У своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський так прокоментував прибуття місії МАГАТЕ на захоплену російськими терористичними військами вбивць, ґвалтівників та мародерів:

"Сьогодні місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС. Благо, це сталося, сам факт, незважаючи на всі провокації російських військових та цинічні обстріли Енергодару та території станції. Україна зробила все, щоб ця місія відбулася. Але погано, що окупанти намагаються перетворити цю місію МАГАТЕ - справді необхідну - в безплідну екскурсію станцією. Вірю, що цього вдасться не допустити."

В ефірі "Громадського" інженер АЕС коментуючи підсумки приїзду голови МАГАТЕ Рафаеля Гроссі в Енергодар був не так дипломатичний: «Це був цирк». І пояснив свою позицію:
представники МАГАТЕ не розмовляли ні з ким із персоналу захопленої ЗАЕС

Вони пересувалися станцією розмовляли зі співробітниками тільки в присутності російських військових та працівників "Росатому"

росіяни переконували інспекторів, що це нібито українські військові обстрілюють ЗАЕС

окупанти переконували місію, що на станції знаходяться війська "радіологічного, хімічного та біологічного захисту", а не бойові підрозділи армії Росії

 Представників українських та зарубіжних ЗМІ на станцію не впустили, а МАГАТЕ за них ніяк не заступилася.

Читайте АСН в Google News