На росії знову бавовна

03.07.2022, 07:07

Загадкова бавовна знов розбудила жителів російського Білгорода. Якщо дивитися на фото та відео, які публікують мешканці міста, то нормальна людина чітко бачить вибух та чує звук від вибуху.

Однак на росії засоби масової інформації пропаганди назвали це "гучною бавовною", а місцевий губернатор - "серією гучних звуків".

"Бавовна" та "звуки" виявилися настільки "гучними", що в будинках вилетіли вікна.

Деякі пропагандистські ресурси пишуть начебто, що від бавовни зруйнувалися 11 багатоквартирних будинків та близько 40 приватних. Також пишуть про 3 загиблих і 4 постраждалих з посиланням на губернатора області.

Варто зазначити, що у своїй публікації губернатор області В'ячеслав Гладков писав про часткові руйнування багатоквартирних і приватних будинків (скла в будинку, що вилетіли, дають привід так його називати). Двоє із чотирьох постраждалих відбулися оглядом на місці.

У своїй публікації з оновленими даними про жертви та руйнування в Білгороді губернатор В'ячеслав Гладков не уточнював, що саме сталося.

ЗМІ і очевидці раніше повідомляли про вибухи, що прогриміли в місті, і систему ППО, що спрацювала. У соціальних мережах висловлювалися і припущення про навчання ППО, і про обстріл міста, що знаходиться неподалік кордону, з території України. До цього Гладков назвав подію "серією гучних звуків".

 

Читайте АСН в Google News