Ситуація у Сєвєродонецьку на ранок 110 дня війни

13.06.2022, 12:39

Ранкова стрічка новин поповнилася двома новинами із Сєверодонецька. У першому джерелі радник міністра оборони України Олексія Резнікова Юрій Сак дав інтерв'ю DW з інформацією про ситуацію в місті, а також про поточну ситуацію в Сєлородонецьку, що облягається російськими фашистами, в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Українська армія, як і раніше, контролює завод "Азот" у Сєвєродонецьку, на території якого ховається велика кількість мирних жителів, заявив Юрій Сак. 40 – діти.
Раніше вони категорично відмовлялися від евакуації, а зараз їхня евакуація поки що неможлива через те, що під'їзди до міста прострілюються російськими фашистами повністю. Військовим вдається вивозити лише по кілька людей на день. Також неможливо підвезти і гуманітарну допомогу. Укриття «Азоту» не такі міцні як у маріупольській «Азовсталі», тому уряд України намагається домовитися про їхню евакуацію.

Радник Міноборони України додав, що "ще один російський бліцкриг провалився через завзятий опір українських солдатів".

Водночас, за словами Сака, з гуманітарного погляду ситуація в Сєвєродонецьку "дуже важка" і схожа на ту, яка була в обложеному Маріуполі, хоча зараз події розвиваються динамічніше.

"Йдуть вуличні бої. В окремих місцях українська армія робить контратаки, які могли б проводитися більш ефективно", якби Україна в найкоротші терміни отримала у розпорядження важкі озброєння, наголосив Сак.

Гайдай зазначив, що станом на ранок сто десятого дня війни російсько-фашистська орда знову контролює близько 70% Сєверодонецька. При цьому загрози оточення наших військ на Луганщині немає.
Повідомляється також, що Лисичанськом росіяни посилили обстріли з великого калібру, місто щодня знищується. За останні дні найбільша кількість загиблих та поранених саме у цьому місті. Відбувається "тиха" евакуація.

Читайте АСН в Google News