Рашисти продовжують використовувати касетні боєприпаси. Нацполіція попереджає про небезпеку наближення до них

27.03.2022, 09:38

Національна поліція повідомляє, що російські окупанти знову застосували заборонені касетні боєприпаси на сході України.

Цього разу це сталося під час обстрілу з РСЗВ «Торнадо-С» міста Красногорівка Донецької області. Російські терористичні війська били приватним сектором.

Нацполіція просить не підходити до касет, вони можуть здетонувати будь-якої миті, оскільки ймовірний час їх самоліквідації - близько 40 годин. Поліція оточила небезпечний район, вибухотехніки знешкоджують бойові кумулятивні елементи.
Нагадаємо, росія є однією з найбільших країн виробників касетних боєприпасів, яка не підписала і не ратифікувала конвенцію щодо касетних боєприпасів (англ. Convention on Cluster Munitions, CCM). Розпізнати - чи є касетний боєприпас оснащеним механізмом самоліквідації можна за маркуванням на його корпусі. Як правило, це буде буква "С" наприкінці найменування виробу. Звертаємо увагу, що подібні боєприпаси не можна чіпати руками – вони оснащені чутливими механізмами спрацьовування. Більше того – при виявленні подібних боєприпасів необхідно терміново, але акуратно залишити це місце – касетний боєприпас є боєприпасом невиборчої дії та вражає не точково, а площу.

 

Читайте АСН в Google News