Україна втрачає місто Славутич, є загиблі

27.03.2022, 00:45

Мер Славутича Юрій Фомічев заявив про окупацію міста збройними формуваннями окупаційної армії Росії.

"Славутич із сьогоднішнього дня в окупації. Ми стійко захищали наше місто. Три дні тому отримали ультиматум здати його без бою, але наші військові, Нацполіція вирішили відстоювати місто. Вони не могли по-іншому", - розповів Фомічов.

За його словами, сили військ виявилися нерівними. Тому захисники міста вирішили не ризикувати життям мирних жителів і не відмовилися від ведення бойових дій у межах міста.
Мер також підтвердив смерть трьох мешканців міста. Водночас він подякував усім городянам, які вийшли на мітинг проти окупації 26 березня.

"Все місто, хто залишився, вийшли на вулицю з прапорами України, з гаслами, що Славутич – це Україна, що нам не потрібно тут нікого іншого, бо це наша земля, ми самі знаємо, як нам тут жити. І сьогодні Славутич залишається українським містом, під українськими прапорами, з українською владою, з українською конституцією, зі своїм кодексом етики", – додав Фомічов.

Також він оголосив вимоги окупантів про обшуки в будинках мирних громадян з боку терористичних військ Росії. Офіційним приводом для обшуків є пошуки зброї у місцевих жителів.

Читайте АСН в Google News