Олімпіада-2022. Фігурне катання. Починається головна інтрига: Валієва готується вийти на лід. Онлайн трансляція

15.02.2022, 15:30

Більшу частину Олімпіади в Пекіні вболівальники і глядачі були мимовільними свідками історії, що розгорнулася, з вирішенням допінгового питання не просто в момент змагань, а почалося після того, як безпосередній його учасник стала володарем золотої медалі Олімпіади в командних змаганнях. Каміла Валієва, одна з їх фавориток не лише льодового стадіону в Пекіні, а взагалі всіх Ігор була запідозрена у застосуванні допінгу.

Стало відомо, що ще у грудні під час чемпіонату Росії 15-річна спортсменка склала позитивну допінг-пробу на заборонений препарат триметазидин. Через незрозумілі причини результати тесту потрапили до МОК через 45 днів, коли вже проходила Пекінська Олімпіада. 8 лютого Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) тимчасово відсторонило Валієву, а 9 лютого своє ж рішення скасувало.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК), Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) та Міжнародний союз ковзанярів (ISU) подали апеляцію на рішення РУСАДА зняти відсторонення з Валії, але CAS відхилив її та дав допуск спортсменці виступати на змаганнях.

В Україні трансляцію змагань можна дивитись на 3 каналі UA:Перший. На Росії трансляція доступна на "Першому каналі"

 

 

Читайте АСН в Google News