Голова Держдуми Володін дав відповідь, навіщо в окупованому Донбасі роздавали російські паспорти

15.02.2022, 13:30

Для українців це не стало новиною, про це говорили з першого дня ініціативи на Росії із роздачею російських паспортів охочим на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Сьогодні Держдума РФ ухвалила рішення направити господарю Кремля Володимиру Путіну звернення розглянути питання про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" як самостійні, суверенні та незалежні держави.

Володін, голова Держдуми, депутати якої ухвалили цю постанову, вже заспівав прокоментувати цю подію.

Зокрема він сказав: "Наші громадяни та співвітчизники, які проживають на Донбасі, потребують допомоги та підтримки." Маючи на увазі саме тих громадян України, які погодилися отримати російські паспорти та яких тепер на Росії мають намір "захищати".

За словами Володіна, депутати переконані, що "визнання ДНР та ЛНР створить підстави для забезпечення гарантій безпеки та захисту мешканців республік від зовнішніх загроз, а також для зміцнення міжнародного миру та регіональної стабільності відповідно до цілей та принципів статуту Організації Об'єднаних Націй та започаткує процес міжнародного визнання обох держав"

.

 

 

Читайте АСН в Google News