Олімпіада-2022. Справа Валієвої. Через скандал з допінгом МОК допустив у довільну програму ще одну 25 фігуристку

15.02.2022, 11:57

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) відреагував на заяву Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо ситуації з допуском спортсменок у довільну програму жіночого турніру Олімпіади-2022, враховуючи інцидент із росіянкою Камілою Валієвою.

В ISU підтвердили, що у разі попадання 15-річної Валії в число 24 найкращих фігуристок за підсумками короткої програми (15 лютого), у довільну програму (17 лютого) буде допущено 25 спортсменок. Рішення підкріплено регламентом ISU.

14 лютого Спортивний арбітражний суд (CAS) не задовольнив апеляції МОК, WADA та ISU у справі Валія, яка допущена до участі в жіночому одиночному турнірі Олімпіади-2022.

Раніше у МОК заявили, що церемонія нагородження одиниць не відбудеться, якщо Валієва потрапить у призери турніру.

Як раніше писала АСН-Україна ще в грудні під час чемпіонату Росії 15-річна спортсменка здала позитивну допінг-пробу на заборонений препарат триметазидин. Через незрозумілі причини результати тесту потрапили до МОК через 45 днів, коли вже проходила Пекінська Олімпіада. 8 лютого Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) тимчасово відсторонило Валієву, а 9 лютого своє ж рішення скасувало.
Міжнародний олімпійський комітет (МОК), Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) та Міжнародний союз ковзанярів (ISU) подали апеляцію на рішення РУСАДА зняти звільнення з Валії, але CAS відхилив її.

Читайте АСН в Google News