Помер Леонід Куравльов, якого днями виписали із хоспісу

30.01.2022, 11:22

Леонід Куравльов помер на 86-му році життя, повідомляє Спілка кінематографістів на Росії.

Акторові було 85 років. Він помер після тривалого перебігу хвороби. Ще 10 січня актор потрапив до лікарні із ускладненням дихання. І хоча тест на коронавірус показав негативний результат, у нього спостерігалися проблеми з диханням, стан Куравльова оцінювався як тяжкий. Джерело Starhit у московській міській клінічній лікарні №40 у Комунарці заявляло, що у артиста виявився позитивний тест на коронавірус. При цьому син Куравльова Василь заперечував цю інформацію.

17 січня повідомлялося, що артист перебуває у реанімації у стабільно тяжкому стані. Йому зробили томографію легень, яка виявила значне збільшення площі ураження органів дихання. Також у Куравльова виявили цереброваскулярну хворобу, яка вражає судини та призводить до порушення кровообігу головного мозку.

Лікарі Комунарки, схоже, передбачаючи подальший розвиток подій, поспішили виписати його з лікарні. Тоді син актора розповів, чому це було зроблено:

– Пневмонію йому вилікували. Але йому потрібна реабілітація під цілодобовим наглядом фахівців та лікарів, тому його 22 січня переведено в одну з медичних установ Москви, - сказав син артиста РІА "Новости".

Леонід Куравльов – радянський та російський кіноактор. Останнє, чим він запам'ятався українцям – це його висловлювання про влучення в базу Чистилища Миротворця. Тоді він заявив, що українці йому не потрібні. Нагадаємо, у бузу він потрапив, як один із підписантів т.зв. «Колективного звернення до російської громадськості діячів культури Росії на підтримку позиції Президента щодо України та Криму» (було опубліковано 11 березня 2014 року в газеті «Известия»).

Читайте АСН в Google News