Погода на 30 січня 2022 року: прикмети та прогнози

30.01.2022, 08:35

Зазвичай у цей час морози відступають і настає відлига, тільки це тепло оманливе, бо за ним приходять сильні морози.

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною.

Якщо у цей день сонце спостерігатиметься, то зима буде холодною.

Існувала в народі й така погода: якщо 30 січня весь день валить сніг, весна буде пізньою.

30 січня, по всій території України очікуються мокрий сніг та снігопади, повідомляє Укргідрометцентр. При цьому в країні прогнозується штормовий вітер.

У ніч на сьогодні у західних областях пройшов сніг, а вдень там буде мокрий сніг. Температура повітря вночі коливатиметься від -7 до -1 градусів, а вдень прогнозується 0+4 градуси. При цьому очікується штормовий вітер, швидкість якого становитиме 15-20 м/с.

На півночі вночі очікується сніг, а вдень мокрий сніг. Температура повітря вночі опуститься до -3 -6 градусів, а вдень потеплішає до 0+2 градусів. Також прогнозується сильний вітер 7-12 м/с.

У східних областях уночі без істотних опадів, проте вдень очікується мокрий сніг. Температура повітря вночі коливатиметься від -2 до -6, а вдень -2+1.

На півдні країни вночі без істотних опадів, при цьому вдень прогнозується мокрий сніг з дощем і сніг. Температура повітря вночі -2-5, а вдень +1+5.

У центральних регіонах уночі буде сніг, а вдень - мокрий сніг. Температура повітря становитиме -3 -6 градусів, а вдень -1+2.

У столиці вночі очікується сніг, а вдень - мокрий сніг. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с.

Температура повітря у Києві вночі коливатиметься в межах -3 -5 градусів, а вдень 0+2.

Читайте АСН в Google News