В Казахстане продолжаются чистки после протестов: возбуждено более 1,8 тыс. дел по фактам терроризма и насилия

22.01.2022, 16:30

За повідомленням місцевих ЗМІ, під час наради президент Казахстану Касим-Жомарта Токаєва з керівниками окремих державних органів, міністром внутрішніх справ Єрланом Тургумбаєвим було повідомлено про перебіг проведення так званого «оперативно-профілактичного заходу «Правопорядок» у всіх регіонах країни, передає Казінформ.

Продовжується вилучення зброї, що незаконно зберігається у населення. Загалом за фактами тероризму, вбивств, застосування насильства щодо представників влади, хуліганства, нападів на будівлі держорганів та інших злочинів порушено 1822 кримінальні справи, 116 з них передано прокурорам.

Голова КНБ Єрмек Сагімбаєв повідомив про заходи «щодо нейтралізації терористичних загроз та вироблення механізму їх недопущення в майбутньому».

Генеральний прокурор Гізат Нурдаулетов подав звіт «про розслідування фактів тероризму та масових заворушень». За його інформацією, суди в адміністративному порядку заарештували 3314 осіб.

Прокурори до апеляції подали 1884 клопотання про пом'якшення покарання, після їх розгляду з-під арешту звільнено 1083 особи.

Читайте АСН в Google News