Військова ескалація Росії. Лавров заявив, що питання визнання "Л/ДНР" на Росії не розглядається

21.01.2022, 14:57

На прес-конференції міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, яка відбулася після закінчення його переговорів із держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Женеві.

На запитання журналістів, чи збираються на Росії визнати так звані Донецьку та Луганську "народні республіки", він відповів, що така можливість не розглядається, адже їхні проросійські представники під час підписання мінських угод у лютому 2015 року відкликали підсумки своїх "референдумів" щодо незалежності.

"По Донбасу. Референдум, що відбувся в Донецькій та Луганській областях, серйозно обговорювався на зустрічі нормандського формату, де готувалися мінські домовленості. І нас просили лідери Франції та Німеччини, щоб ми переконали донеччан і Луганська підписатися під ними. Тобто, по суті вони пішли. назустріч "нормандській четвірці" і відкликали свої рішення про незалежність, розуміючи, що буде "від А до Я" виконано мінські домовленості. Насамперед, надання особливого статусу цим територіям", - зазначив Лавров.

Він уточнив, що згідно з мінськими угодами, Україна має закріпити особливий статус Донбасу в Конституції та провести загальну амністію для учасників збройного конфлікту, а також вибори "за погодженням з Донецьком та Луганськом".

"От у такому стані зараз перебуває історія зі статусом цих територій", - додав російський міністр.

Читайте АСН в Google News