Народні прикмети на 13 січня: що не можна робити на старий Новий рік

13.01.2022, 09:00

Цього дня не дозволяється перераховувати гроші, особливо дрібні купюри чи монети. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непохитною, то й буде непоганий.

Незважаючи на те, що цього року 13 січня випадає не на п'ятницю, вимовляти вголос слово "тринадцять" категорично забороняється. У народі вірили в те, що у цей день сильний зв'язок із потойбічним світом, тому боялися привернути увагу темних сил.

Якщо ви святкуєте старий Новий рік і чекаєте на гостей, то подбайте про те, щоб першим із них у будинок увійшов чоловік. Якщо серед запрошених немає таких, господар будинку повинен вийти за поріг і зайти назад. 

Про те, як правильно загадувати бажання на старий Новий рік, читайте ТУТ.

Також протягом усієї святкової трапези не слід виносити сміття – це заняття необхідно залишити до наступного дня. Інакше разом із відходами можна "викинути" своє щастя.

Не слід 13 січня зло сміятися з будь-кого. Наші прапрапрадіди вважали, що тоді можна притягнути на себе біль іншої людини. Якщо ж підживлювати власні негативні емоції (наприклад, образу чи заздрість), то протягом року можна чекати якоїсь великої невдачі.

Читайте АСН в Google News